No a una nova revisió cadastral; ara no toca

Per què no és urgent? Perquè l’Ajuntament pot treballar amb la ponència de 1995.

Per què no és imprescindible? Perquè els desfasses -diferències molt grans de valors entre algunes zones- que té la ponència de 1995 es poden rectificar puntualment sense haver de fer una nova valoració per a tot el terme.

Per què és un risc demanar-la ja? Perquè no tenim la seguretat que el resultat no siga tan roïn com el del Catastrazo.

Què proposem? Que l’Ajuntament aclarisca primer que res si s’ha de tornar diners, quines quantitats, a quins afectats, de quina manera… eixes haurien de ser les prioritats.

Què ens beneficia de no demanar-la ara? Que no sols pagarem menys IBI sinó que en la sol·licitud de beques, en les declaracions de patrimoni, en les herències… els xabiencs no eixiran tan perjudicats com estos últims set anys perquè els valors seran més baixos. Enmig de la crisi que estem ens aniria molt bé tindre els valors cadastrals baixos durant una temporada.

Com pot seguir recaptant l’Ajuntament? Augmentat el tipus impositiu es pot recaptar una quantitat suficient com per a que el Consistori funcione amb total normalitat.

En el plenari celebrat el dimarts 19 de juny, el PSOE, Xàbia Democràtica, Ciudadanos por Jávea i els regidors del Grup Mixt han votat a favor de fer una nova ponència. En contra el PP (llevat de Tere Ern i José Luis Genovés, que s’han abstés) i Bloc-Centristes.

Arxivat en: Comarcal, Economia i Ocupació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *