Compromís per Xàbia denuncia l’abandomanent i la falta de neteja de sendes i camins tradicionals

Compromís per Xàbia ha denunciat la falta de neteja que pateixen molts camins i sendes tradicionals del terme. La coalició ha criticat que ens hem passat tot l’estiu esperant que l’Ajuntament es posara en marxa però hem comprovat que no ho ha fet.

Els membres de Compromís han comprovat de primera mà l’estat d’abandonament total en que es troben alguns trams de vies com el camí vell de Pedreguer. Allí hi ha llocs en que ja no passa ni una persona només sense haver d’apartar les herbes que han tapat la via. Un camí que és molt utilitzat tan per gent que passeja com per esportistes en bicicleta o corredors i fins i tot a cavall.

Així mateix, des de Compromís adverteixen que la falta de neteja de l’Ajuntament no només afecta a sendes (també passa a la Plana i la Granadella) sinó que es repeteix en camins secundaris com és el cas del camí vell de Gata o el mateix de Pedreguer en la part empolada. Hi ha un tram en què el canyar s’ha menjat el camí de tal forma que fins i tot caminant és impossible no entropessar amb la vegetació.

Per a Compromís per Xàbia són molt iròniques les afirmacions que va fer el regidor de Turisme en la presentació del Camino del Alba demanant el respecte per les senyalitzacions i les sendes. S’ho hauria d’aplicar el propi govern municipal, primer que res.

Per últim, la coalició ha demanat a l’Ajuntament que mamprenga de forma immediata la neteja de tots estos camins i sendes el més aviat possible perquè si apostem per la desestacionalització com volem fer-ho, disposar de rutes ben mantingudes per a disfrutar de la natura de Xàbia és absolutament prioritari.

 

 

Arxivat en: Local, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *