Compromís per Xàbia alerta que les ajudes impagades de la Generalitat comencen a prescriure

La prescripció és una figura legal que determina que les persones beneficiaries d’ajudes o subvencions impagades poden perdre-les definitivament als quatre anys de la seua concessió. L’impagament generalitzat de la Generalitat valenciana a milers d’ajudes des de fa anys ha provocat que moltes d’elles s’acosten -o superen- el límit de la prescripció.

Són milers les persones, també a Xàbia com a la resta de poblacions del País Valencià, que estan pendents de rebre ajudes de Dependència, Lloguer d’habitatges, Autònoms, Llauradors… i que poden quedar-se sense elles per a sempre. La situació és molt greu, segons ha denunciat en reiterades ocasions el diputat de Compromís a les Corts valencianes Fran Ferri, perquè els impagaments venen de 2009 i per tant enguany ja estan complint-se els quatre anys.

La manera de reiniciar el compte enrere de la prescripció i no perdre el dret a cobrar el que es correspon és presentar una reclamació formal davant la Generalitat, documentant la concessió de l’ajuda.

Des de Compromís per Xàbia animem a la gent afectada a que seguisca el procés de reclamació per aconseguir que el termini de prescripció no s’execute. Cal seguir estos pasos:

1) Descarregar-se i omplir el formulari de reclamació, adaptant-lo a la teua situació. [ Valencià | Castellà ]

2) Adjuntar la documentació on s’acredita que s’és beneficiari/a d’una ajuda o subvenció.

3) Presentar-ho tot en una Oficina PROP o en la Oficina de Correus més propera.

 

Arxivat en: Comarcal, General, Local, Moviments Socials, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *