Què hem votat, què hem opinat, què hem preguntat (Plenari del 28/2/2013)

Informació del grup municipal Compromís al plenari ordinari del 28 de febrer de 2013:

Hem votat EN CONTRA de:

 • La urbanització de Huertos del Montgó. Considerem que és un zona molt sensible pel seu paper de connector ecològic del Parc Natural del Montgó. Encara que està qualificada com a urbanitzable en el Pla General, fins ara s’havien rebutjats tots els PAI presentats atés també que és sòl no programat. La possible construcció d’un aparthotel i desenes de cases suposarà un impacte grandíssim no només medioambiental sinó també paisagístic. A favor de la urbanització han votat PSOE, Xàbia Democràtica, Ciudadanos por Jávea i els regidors no adscrits Paco Català i Juan Planelles. S’han abstés el PP i els regidors José Juan Castelló i Rosa Cardona. Hem votat en contrar Compromís i el regidor no adscrit Eduardo Monfort.
Urbanització Huertos del Montgó Compromís per Xàbia

La zona de Huertos del Montgó en l’actualitat

Hem votat A FAVOR de:

 • De l’eixida de Xàbia del consorci Casa del Mediterráneo perquè estem d’acord amb que no ha suposat cap benefici per al poble i és una inversió massa gran en la situació actual.
 • De les alegacions de l’Ajuntament de Xàbia a la versió preliminar del futur Pla General de Dénia perquè, d’entre d’altres coses, no respecta la fita de terme en la partida de Benitzaina.
 • Del 16 punts referents a factures pendents de 2013.
 • De la creació del Consell Municipal de Cultura encara que lamentem que la regidora reconeguera que per a la seua posada en marxa no s’ha consultat a les associacions. En els pròxims dies s’obrirà el termini per a presentar alegacions.
 • Del dictament relatiu a l’aprovació del reglament d’ús de les instal·lacions i dependències dels centres docents públics de Xàbia.
 • De l’Informe urbanístic anual de 2012; de la resolució de l’alienació d’una parcel·la municipal a Mar Azul-1 i 6; de la indemnització per responsabilitat patrimonial de l’administració a Eduardo Miragall; i del PAI a Adsubia Cap Martí-15 (és un sector menut).
 • De la moció presentada pel Grup socialista en contra de la LOMCE.

Hem presentat una MOCIÓ per a:

 • Que es modifique la legislació i la Generalitat tinga l’obligació d’avisar de la prescripció de les ajudes als afectats pels impagaments. Com ja vam denunciar fa poc, enguany està començant a passar que ajudes atorgades -però no pagades- a partir de 2009 estan prescrivint. Si la persona afectada no realitza la reclamació corresponent, perdrà per a sempre el dret a rebre l’ajuda que li correspon. Ha sigut aprovada pet tots els regidors llevat dels no adscrits José Juan Castelló i Rosa Cardona, que s’han abtés.

Hem realitzat dos PRECS:

 • Moció sobre el Dia de la Dona. La regidora Josepa Chorro ha lamentat que al plenari d’ahir no es portara una moció en relació a la celebració del Dia de la Dona. L’alcalde ha dit que això sol fer-se en el ple del mes de març.
 • L’abandonament per part de la Conselleria de la vigilància al Montgó. El regidor Vicent Chorro ha demanat que es convoque urgentment una junta del Parc Natural del Montgó atés totes les informacions que apunten a que la Conselleria de Territori ha abandonat la seua vigilància, sobretot en el cas de la Reserva Marina del cap de sant Antoni. En aquest sentit, Chorro ha advertit que “en poc de temps podem perdre tot el que ha costat tants anys de protegir”.
Arxivat en: Cultura i Educació, Economia i Ocupació, Local, Sanitat i Benestar Social, Temes, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *