Compromís presenta al·legacions al Consell de Cultura per a què tinga més representació ciutadana i d’associacions

Compromís per Xàbia ha presentat al·legacions al reglament orgànic del Consell de Cultura per considerar que no recull criteris de participació ciutadana. En aquest sentit, la coalició al·lega que la presència de fins a 10 polítics i 5 treballadors de l’Ajuntament així com l’elecció directa per part de l’alcalde de set persones “no mai poden conformar un òrgan de representació del poble per a prendre decisió sobre la cultura de Xàbia”. “Per això ja està la comissió de regidors”, han afegit.

 Així, les al·legacions de Compromís proposen que es canvie la representació del Ple de Consell de Cultura, que comptaria amb els següents membres: la regidora de cultura; un regidor o persona representant de cada grup polític municipal; una persona representant de l’Agenda Local 21; un treballador de l’Ajuntament d’algun dels següents departaments: Cultura i Normalització lingüística, Conservatori de música, Educació, Museu municipal i Biblioteca pública municipal; i 10 representants de les associacions culturals (ho han de recollir els seus estatuts) o persones lligades a la cultura. Estos 10 ciutadans seran triats per un foro integrat per les mateixes associacions i persones vinculades al món de la cultura. Aquests canvis també suposen la reducció del nombre de membres del Ple del Consell que passaria de 23 a 19.

Des de Compromís, a més, lamenten que l’equip de govern no haja mantingut encontres amb les entitats culturals abans de redactar el reglament i que només se’ls haja convidat a presentar al·legacions i consideren que les modificacions que proposen conformen un Consell de Cultura molt més plural, més ciutadà i amb menys càrrega política.

Arxivat en: Cultura i Educació, Local

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *