Compromís per Xàbia demana en el Dia contra l’Homofòbia continuar en l’esforç per la igualtat

El 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, és l’aniversari de la decisió adoptada al maig de 1990 per l’Organització Mundial de la Salut de retirar l’homosexualitat de la seua llista de desordes mentals. Esta victòria de la causa de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) va ser un pas avant cap a la consideració de l’orientació sexual com un dret humà fonamental.

La Declaració Universal dels Drets Humans, que consagra la igualtat entre totes les persones per damunt de qualsevol condició, el Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics o el Pacte Internacional dels Drets Econòmics, Socials i Culturals, així ho avalen. I així ho establix també la Constitució Espanyola que, en l’article 14, consagra el dret fonamental de totes les persones a no ser discriminades per “raó de naixement, raça, sexe, religió, opinió o qualsevol altra condició o circumstància personal o social”.

Compromís per Xàbia està absolutament compromés en la defensa de la igualtat, com a dret fonamental i com a valor democràtic capital. Perquè totes les persones puguen exercir plenament els seus drets i disfrutar així d’una verdadera i plena ciutadania democràtica. L’Ajuntament ha de treballar decididament en la defensa dels Drets Humans, en la promoció de la igualtat de totes les persones i en la prevenció i la lluita contra qualsevol forma de discriminació, des de les edats més primerenques.

A pesar dels avanços aconseguits, encara en molts països del món a les persones de la comunitat lesbiana, gai, bisexual o transsexual se’ls neguen els seus drets humans fonamentals i les xifres de persones trans assassinades ascendix alarmantment (més de 1.100 morts de persones trans registrades en els últims cinc anys). Queda pendent, a més la despatologització de la identitat transsexual, ja que encara és considerada com una patologia mental. La lluita del col·lectiu transsexual perquè la seua identitat sexual no siga considerada una malaltia és igual a la que el col·lectiu de lesbianes i gais va protagonitzar fa més de 20 anys.

Defensa dels Drets Humans

Per això, Compromís presentarà en el pròxim ple una moció en què es demana que el treball com a administració pública no ha de cessar en la defensa dels Drets Humans, en la promoció de la igualtat de totes les persones i en la lluita contra qualsevol forma de discriminació. Cap ésser humà no hauria de ser víctima de la violència, tortura, estigmatització o patir abusos. El nostre esforç s’ha de concentrar en la necessitat de posar fi a qualsevol forma de violència, inclosa l’homofòbica, transfòbica i bifòbica, tant física com psicològica. Per a evitar que les persones siguen discriminades per la seua orientació sexual o identitat de gènere i que els seus drets siguen vulnerats.

Per totes estes raons,Compromís per Xàbia vol manifestar la seua repulsa a les actituds i conductes que atempten contra la dignitat de les persones i en el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia desitja fer pública esta declaració institucional i traslladar-la a la ciutadania, a les autoritats sanitàries i socials i al moviment LGTB.

Arxivat en: Comarcal, General, Local, Moviments Socials, Nacional, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *