Compromís li ret un sentit homenatge a Paco Reus

Compromís per Xàbia va organitzar el divendres un sopar-homenatge a Paco Reus, primer regidor de la Unitat del Poble Valencià (antecessors del BLOC i de l’actual coalició Compromís). L’acte va reunir a més de mig centenar de persones que van voler acompanyar a l’homenatjat en aquesta vetllada.

El record dels 30 anys de la primera llista presentada a les eleccions municipals de Xàbia, i encapçalada per Reus, van estar ben presents a l’acte ja que cada participant es va endur una foto amb els components d’aquella primera llista i van ser esmentats durant els parlaments posteriors.

_JosepoviraEl portaveu del col·lectiu local, Josep Rovira, va ser l’encarregat de dirigir l’acte i presentar a cadascuna de les persones que van intervindre per dedicar unes paraules a Reus i als assistents.

El primer en prendre la paraula va ser Vicent Chorro, actual regidor a l’Ajuntament, que va començar recordant els inicis d’un grup de gent que envoltava el centre excursionista, grup ecologista Montgó i posteriorment l’ateneu i que va desembocar en la primera candidatura de la Unitat del Poble Valencià amb Reus al capdavant, i que a pesar la obtindre un únic representant la faena que es va dur a terme va ser proporcionalment superior a eixa mínima representació. També va remarcar que sense el treball que s’ha fet durant eixos 30 anys Xàbia no estaria com la coneguem actualment i va posar com exemple el portitxol, el saladar o els port.

_VicentChorro

Chorro va destacar de Paco Reus els seu compromís “vital, total i constant” amb la cultura, la llengua, i el seu poble. Recordant que el compromís l’ha mantingut des de la seua professió com a docent, però també des de l’oci i l’àmbit familiar. Chorro el va definir com un cavaller, pel seu estil humà, pròxim i modest, valors que l’engrandeixen com a persona. I va concloure amb un fragment d’un dels poemes de Reus amb el que va animar a no descansar ni l’esperit i ni el cos durant estos temps d’obscuritat i a continuar treballant per un futur millor.

_marReusUn altre moment moment emocionant va ser quan Rovira va demanar la presència de Mar, la filla de Paco Reus, que també li dedicar unes paraules. Mar va fer reviuré a son pare i als presents part de l’historia que els havia tocat viuré i va posar en valor aquell grup de persones que van “donar la cara” per un valors i un esperit de renovació en un temps complicat com van ser el franquisme, la transició i els inicis de la democràcia. I els va qualificar de “atrevits ciutadans que es van aventurar en pro d’una millor governació”.

Mar, en nom dels fills, va agrair-li la tasca com a pare, per la seua dedicació i visió del mon que vivim.

_moreraEl sindic de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, va ser l’últim a intervindre va assegurar que gràcies a persones com Paco Reus i com els que han participat durant estos 30 anys en la política Compromís té un gran potencial, i es que segons Morera “aquesta situació no ha estat improvisada, sinó que ve donada pel treball rodat de molta que ha expressat la voluntat d’un País Valencià format per homes i dones lliures, i que eixa voluntat de ser, eixa constància i eixa tenacitat és el que ens ha portat a tindre un partit polític fort, a pesar dels entrebancs que ens han posat els que ens volien fer desaparèixer”. Morera va explicar que el treball de Reus i la resta de companys ha estat fonamental i imprescindible.

_PacoReusAl finalitzar l’acte Paco Reus també va voler dir unes paraules en les que es va mostrar commogut per l’homenatge i va encoratjar als presents a “treballar per un futur on hi ha molt a dir i molt a fer, i on s’han d’adoptar actituds responsables en tots els àmbits de la societat per assolir un País Valencià més just, més digne, més fort i més lliure, i un poble de Xàbia on el més important siguen les persones davant d’interessos materials”. I va concloure amb l’agraïment a tots els assistents i amb el desig de que aquest tipus d’acte servisquen per enfortir situació política de Compromís en l’àmbit local, comarcal i nacional.

_assistents

Arxivat en: Local

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *