Compromís organitza una xerrada sobre el finançament autonòmic

El col·lectiu de Compromís per Xàbia ha organitzat una xerrada sobre el finançament autonòmic valencià, un acte que tindrà com a ponent a l’expert en economia i assessor financer Rafael Beneyto.

 La xerrada, que tindrà lloc el proper divendres 18 d’octubre, a les 20h al Centre social porta per títol “el finançament dels valencians, una insuficiència històrica”, i té com a objectiu clarificar i donar a conèixer la situació econòmica real entre el País Valencià i Espanya, es a dir quantitat de diners que el Valencians aporten a l’Estat Espanyol i els que este reverteix al nostre territori. Cal remarcar que actualment els ingressos de les comunitats autònomes venen determinats majoritàriament (80 %) pel sistema de finançament autonòmic.

 L’esborrany dels Pressupostos Generals de l’Estat presentat fa unes setmanes serà un dels punts a tractar durant la conferència ja que les primeres dades indiquen que la inversió al territori valencià caurà un 8% (50 milions d’euros) respecte a l’any passat, quedant per baix de la mitjana estatal, cosa que no es cap novetat.

 Des de Compromís es considera de vital importància que la població conega la la realitat sobre un finançament injust que històricament a perjudicat els interessos dels valencians, i per això convida als veïns i veïnes de Xàbia a participar de l’acte.

cartell_xerrada_xabia_beneyto_web

 

Arxivat en: Economia i Ocupació, General, Nacional

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *