Compromís demana que s’equipare la inversió al territori valencià amb la mitjana de l’Estat

El grup polític Compromís per Xàbia ha presentat una moció a l’Ajuntament de Xàbia on demana que “la inversió dels Pressupostos Generals de l’Estatal destinats al País Valencià s’equipare a la mitjana dintre de l’Estat, atenent el nombre d’habitants del nostre territori”, i asseguren que “els PGE confirmen la marginació històrica que patim els valencians, i demostren que no som un territori prioritari dintre de l’Estat Espanyol”.

En l’exposició de la moció s’explica que la inversió d’aquest any a caigut un 8,15% respecte a l’any 2013 i un 40% respecte 2012. D’aquesta manera el País Valencià rebrà el 6,2% de la inversió que realitzarà l’Estat, tenint en compte la població i la quantitat de diners invertits eixiríem a 121 euros per persona, quan la mitjana espanyola es situa en 209 euros per habitant. Altres casos per exemple queden més lluny, com per exemple els 556 euros que rep cada Castellà-lleonès, els 490 euros que rep cada gallec, o els 318 euros que es destina a cada extremeny.

Compromís assegura que “els pressupostos de l’estat per al 2014 tornen a marginar i castigar altra vegada els valencians, impedint la realització de projectes necessaris o retardant la seua execució, i per tant afectant negativament al creixement de la nostra economia”.

Des del col·lectiu valencianista s’espera que la resta de forces polítiques del municipi es sumem a aquesta petició, i que el que l’Ajuntament de Xàbia trasllade aquest acord al Ministeri d’Hisenda del Govern d’Espanya i als portaveus del Grups Parlamentaris del Congrés dels Diputats.

Arxivat en: Economia i Ocupació, General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *