Compromís exigeix un ple extraordinari perquè l’ajuntament es posicione en contra del tancament de RTVV

El grup polític Compromís per Xàbia ha exigit a l’alcalde, José Chulvi, que convoque un ple extraordinari per tractar una moció contra el tancament de Ràdio Televisió Valenciana. Consideren que esperar-se al ple ordinari pot suposar arribar tard, ja que la previsió del Consell és tancar RTVV al final del mes poc dies després del que tinguera lloc el ple.

Des de l’agrupació de Xàbia recorden que RTVV pretenia ser el mitjà de comunicació propi dels valencians i les valencianes, i des d’on poder informar a la ciutadania de la seua realitat més propera, dels municipis, comarques i a l’hora de la resta del mòn. I remarquen que un del eixos centrals que donaven sentit a la creació d’una televisió pròpia, fou la projecció de la nostra llengua, cultura i tradicions, la difusió del nostre patrimoni natural , cultural, musical, gastronòmic, turístic, i alhora convertir-se en el motor de la indústria audiovisual valenciana.

Al seu escrit, Compromís assegura que una RTVV pròpia suposava un pas més en afermar l’autogovern dels valencians i donar un suport directe a les nostres senyes d’identitat. Així, en la Llei de creació del 1984 s’avalava esta decisió d’avançar en la consolidació autonòmica i la presa de consciència en la diferenciació com a poble, sent necessari la creació d’uns mitjans públics de comunicació social com a mostra inequívoca de la capacitat d’un poble d’avançar en els seu desenvolupament cultural propi.

Però també han emès una crítica cap a la a gestió política, de la nostra televisió pública, perquè defenen que “no ha estat encertada i les diferents direccions al llarg del temps l’han conduit a una quebra econòmica, d’audiència i de credibilitat”. Que al seu entendre va comportar que molta gent va acabar deixant de costat Canal 9, “per inútil, per parcial i poc atractiva”, encara que afirmen que mantenien l’esperança que allò que s’havia pervertit des d’una gestió poc adequada es poguera revertir amb un nou model centrat en els objectius fundacionals de RTVV.

Compromís aposta perquè la ciutadania mostre el seu rebuig al tancament de la ràdio i televisió pública valenciana a través dels plens dels seus Ajuntaments, i que els partits actuen en conseqüència. Així, exigeixen a l’alcalde, Jose Chulvi, que convoque un ple extraordinari urgent per poder manifestar el rebuig al tancament de RTVV, el suport als treballadors i el requeriment al Consell de cercar alternatives de viabilitat per al manteniment d’una ràdio i televisió pública valenciana, propera, plural i imparcial com a servei públic fonamental per a al defensa i l’ús de la nostra llengua, el coneixement de la realitat territorial, cultural i de cohesió social.

En la petició presentada per registre d’entrada es demana també que aquesta convocatòria de ple extraordinari no supose cap despesa a l’Ajuntament, i que per tant els membres del ple no cobren per assistir al mateix.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *