Compromís presentarà 2 mocions al plenari d’octubre

El nostre regidor i portaveu del Grup Municipal Compromís, Vicent Colomer, durà dues mocions al plenari que se celebrarà demà dijous 29 d’octubre a les 20 h a la sala de Sessions de la Casa Consistorial.

Una moció al rescat de la gestió de la Sanitat Pública a la Marina Alta, ja que els habitants de Xàbia i de la Marina Alta ens trobem en una situació de greuge comparatiu respecte a la resta de valencians i valencianes pel que fa a la qualitat de la sanitat, degut a l’incompliment reiterat del plec de condicions de la concessionària, Marina Salut.

El model de gestió privada està comprovat que no és eficient, eficaç ni efectiu per als nostres ciutadans. Per això, volem recuperar la concessió sanitària incorporant el nostre sistema de gestió totalment públic. Però mentre continue gestionant la sanitat l’empresa Marina Salut, cal que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, exigisca el compliment del plec de condicions de la concessió.

L’altra moció que presentarà és respecte al model de finançament autonòmic. Un model totalment injust per als valencians i valencianes, ja que som l’únic territori amb una renda per habitant inferior a la mitjana, que rebem dels poders públics menys del que aportem.

Amb un finançament semblant al d’altres comunitats, comptaríem amb un deute públic molt inferior a l’actual, i podríem invertir més en serveis públics fonamentals. Tampoc podem oblidar el tema de les inversions de l’Estat, ja que encara que els valencians i valencianes aglutinem quasi un 11% de la població espanyola, mai hem rebut més del 10% de les inversions de l’Estat. El més freqüent és entre els 6-7%

 Ja n’hi ha prou de ser tractats com a ciutadans de segona. Exigim un finançament just, on les nostres necessitats i serveis públics siguen considerats iguals que els de la resta de territoris.

Per tot això demanem una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic, el reconeixement dels dèficits de finançament autonòmic acumulats des que es van dur a terme les transferències de competències a la Comunitat Valenciana, així com l’execució per part de l’Estat d’unes inversions en infraestructures, equiparables almenys al pes poblacional de la Comunitat.

Arxivat en: Comarcal, General, Local, Plenari, Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *