La formació local demana mesures a l’equip de govern, Generalitat i Govern d’Espanya per a protegir el litoral i els fons marins davant l’allau estival d’embarcacions.

Xàbia, 21 de Juliol de 2020

El grup municipal Compromís per Xàbia ha registrat una moció per al pròxim ple, en la qual insta les administracions competents de costes i medi ambient a treballar en favor de la protecció de la posidònia i el litoral. La moció recull a més l’elaboració de lleis de protecció i la delegació de competències i recursos als Ajuntaments per a gestionar les activitats en aquestes zones, així com controlar i sancionar les males pràctiques.

En paraules del seu portaveu, Juan Cardona, “necessitem de col·laboració entre administracions per a solucionar el problema. Portem massa anys veient com es passen la pilota d’una a altres sense solucions reals i efectives. Per això també demanem la unió de forces amb ajuntaments de la comarca que pateixen de les mateixes problemàtiques, tant quant als fons marins i com també en la gestió de les cales”.

Segons el seu portaveu, Juan Cardona, “hem de prendre exemple de Balears i altres zones veïnes per a protegir el nostre pulmó marí. Ja hi ha projectes europeus destinats a protegir aquests enclavaments i aplicar la tecnologia i innovació a la cura del medi ambient”.

D’altra banda, el regidor de la formació Vicent Colomer ha apuntat que “l’acció de l’ajuntament de Xàbia no pot quedar-se únicament en campanyes de conscienciació, sinó que ha de liderar i impulsar la cura dels nostres fons marins. L’any passat ja se’ns va comentar que s’estudiarien formes de gestió interessants, però després d’un any no hi ha cap novetat. ”

A més, des de la formació s’ha indicat que estan mantenint contactes amb les Conselleries implicades per a oferir solucions i canalitzar les demandes d’associacions i societat civil.