Alerten de la impunitat amb la que actua la família del ministre franquista, així com del perill que suposa l’estat del xalet i dels limítrofs després del temporal Glòria.

Xàbia, 3 d’Agost de 2020

Compromís va manifestar, durant el transcurs del ple ordinari de Juliol, la seua preocupació per l’estat de la cala del ministre i pel tancament sense llicència que s’ha realitzat en el xalet. L’edil valencianista, Vicent Colomer, va reclamar major control sobre les actuacions que duen a terme així com neteja i manteniment de la cala.

Així doncs, Colomer alerta que “la situació de la passarel·la és totalment precària, a més de l’estructura del propi xalet que està apuntalat i fa que siga una zona molt perillosa davant la possible arribada d’un altre temporal a la tardor”. Al que va afegir “és vergonyós que Costes tinga allò tan abandonat. L’Ajuntament ha d’instar aquesta administració que actue abans que hàgem de lamentar una desgràcia”.

A més, en coordinació amb el senador d’aquesta formació Carles Mulet, han presentat una bateria de preguntes al Govern sobre la necessitat de realitzar actuacions en aquest espai per a l’adequació i preservació del patrimoni cultural i mediambiental dels “Banys de la Reina”. D’aquesta manera, la formació valencianista ha manifestat la seua disconformitat amb l’actual concessió i proposa la renaturalització de la zona amb l’objectiu de preservar l’estat original de la cala per a posar en valor les restes arqueològiques allí presents.

El senador Mulet ha transmés que “hem d’acabar amb els privilegis heretats de la dictadura i això implica finalitzar la concessió que va ampliar el Govern de Rajoy. Si de veritat el govern de PSOE-UP creu en la reparació i la memòria històrica hem de retornar aquests terrenys a l’Ajuntament de Xàbia i a la ciutadania”.

En paraules del seu portaveu, Juan Cardona, “no entenem que continue vigent la concessió, ja que la casa està deshabitada i en situació ruïnosa. Per això creiem que és millor retornar aqueix espai a la ciutadania”.