En la sessió plenaria celebrada ahir dilluns 27 de Juliol es va aprovar per unanimitat la proposta de Compromís de fer un front comú amb la resta d’Ajuntaments afectats per aquesta problemàtica.

En la proposta també es demanava fer una taula de treball conjunta on estiguen totes les administracions implicades en la qüestió, així com instar a les Corts Valencianes a legislar en favor de la protecció dels fons marins.

Tots els grups van estar d’acord en la necessitat de dotar de competències, mecanismes de gestió i recursos als ajuntaments amb l’objectiu de poder controlar els fondejos i sancionar les males pràctiques.

El portaveu de Compromís per Xàbia, Juan Cardona, va agrair a la resta de grups el suport, mentre que Vicent Colomer va recordar que “necessitem la implicació de tots i totes per preservar els nostres fons marins”.