El seu portaveu Juan Cardona va reflexionar sobre la necessitat d’apostar per un model de recollida com ja fan en altres pobles de la comarca per a donar millor servei en el centre històric i augmentar els percentatges de reciclatge.

Xàbia, 26 d’abril de 2021

Durant el transcurs del ple ordinari d’abril, Juan Cardona, va transmetre el seu malestar per la negativa de l’ajuntament a implantar el sistema de recollida de fem porta a porta. El portaveu valencianista va avisar que a Dénia, governada pel PSOE, s’iniciarà aquest sistema de recollida per als seus nuclis històrics, amb l’objectiu de revitalitzar-los i donar millor imatge també de cara als visitants.

Cardona va fer esment a això, a més de recordar els motius pels quals no van secundar en el seu moment el nou contracte de residus. En aquest sentit afirmà que “creiem que encara existeix la possibilitat de fer proves pilot en el nucli antic o altres nuclis, que podrien ser un al·licient, junt amb uns lloguers assequibles, perquè la gent es quede a viure al poble.”

El portaveu valencianista va destacar que “no es tracta d’una iniciativa fàcil, però governar implica anar més enllà de les competències i els estàndards marcats. Si de veritat ens creiem la sostenibilitat i l’economia circular hem d’apostar per sistemes que ho aconseguisquen”.

Al que va afegir “no sabem si és que la gestió queda gran o és per la falta de planificació, però fa falta valentia, impuls i voluntat política per a afrontar els reptes que tenim per davant, com ja s’ha fet en altres àmbits com la regulació d’aforaments en cales o la nova ordenança de mobilitat”.

A banda d’aquest prec, el regidor va remarcar la necessitat de seguir per la línia d’arribar a la neutralitat climàtica al parc de vehicles de l’Ajuntament, ja que l’última licitació per a la brigada d’obres no contemplava el lloguer de vehicles híbrids o elèctrics. Així, va instar a seguir l’exemple de *AMJASA i apostar per una flota de vehicles menys contaminants.

Finalment, Compromís també ha volgut transmetre el seu malestar per assabentar-se via premsa de la resolució del contracte de recollida de fem, ja que segons han indicat, s’haguera pogut comunicar a col·lació amb el tema tractat al ple. Fet que “no sorprèn perquè no és la primera vegada que ens assabentem per la premsa de les noves accions de l’ajuntament, però pensàvem que en aquest tema hi hauria major deferència” han conclòs