En resposta a una pregunta formulada pel senador Carles Mulet, a instàncies de la formació local de Compromís, el Govern ha revelat que el pla de treball presentat per la família del ministre presenta deficiències.

 Xàbia, 1 de març de 2021

El passat estiu Compromís per Xàbia anuncie que, a través del seu senador Carles Mulet, es van presentar una bateria de preguntes al Govern sobre la necessitat d’executar actuacions en aquest espai confrontant al xalet del ministre Navarro Rubio, per a l’adequació i preservació del patrimoni cultural i mediambiental dels “Banys de la Reina.

Aquestes preguntes van ser respostes pel govern va respondre al·legant que la concessió era un acte reglat, manifestant així la intenció de no revocar la concessió. A més, s’informava que el servei de costes havia contactat amb els propietaris de la finca Sant Rafael perquè adequara la seua parcel·la.

Conscients de no haver obtingut una resposta concreta, Compromís va tornar a preguntar si s’havia procedit a la neteja i adequació de la cala. Fet que va provocar una altra resposta del govern revelant que els concessionaris havien presentat un esborrany de Pla d’Actuació que presentava deficiències i que encara esperaven aprovar el definitiu per a procedir a la retirada d’enderrocs.

Davant aquests fets el portaveu municipal, Juan Cardona, ha manifestat el seu descontentament amb l’actuació i afirma “no entendre tanta demora en la neteja i adequació del lloc. A més de sorprendre’l que el govern mantinga els privilegis heretats de la dictadura”.

Per part seua, el senador Mulet ha transmès que “continuarem preguntant i pressionant perquè aquesta situació es resolga per fi, en favor del poble de Xàbia. Si de veritat el govern de PSOE i UP creu en la reparació i la memòria històrica hem de retornar aquests terrenys a la ciutadania”.