Compromís: “Qui utilitza el trenet de la Granadella ha de pagar el preu del bitllet com en qualsevol transport públic”

El grup Compromís per Xàbia ha anunciat que demanarà en el pròxim ple que s’aplique una taxa per a la utilització del “trenet” per a la Granadella, a més d’exigir major previsió en la licitació del servei.

 

Xàbia, 26 de Juliol de 2019

Segons han anunciat hui mitjançant nota de premsa, el grup municipal Compromís per Xàbia demanarà en el següent ple que els usuaris del “trenet” a la Granadella abonen una taxa per la seua utilització, ja que el cost d’aquest servei s’està pagant íntegrament amb fons públics des de fa 3 anys. El que suposa un cost de més de 150.000€ des que es va iniciar aquest servei.

En paraules del seu portaveu, Juan Cardona, “estem a favor que s’oferisca un servei de suport al transport públic i més en època estival, però qui utilitza el trenet de la Granadella ha de pagar el preu del bitllet com en qualsevol transport públic” .

De la mateixa manera l’altre edil de la formació, Vicent Colomer, ha afirmat que “en la passada legislatura ja vam demanar que s’introduira una taxa per un servei principalment utilitzat per visitants que actualment paguem amb els nostres impostos”.

En aquest sentit han apuntat que es poden estudiar altres alternatives com la introducció d’una taxa que vaja per a finançar la pròpia licitació, o d’altra banda traure la licitació a empreses que puguen cobrar per la gestió d’aquest servei, sent els usuaris qui costegen íntegrament el servei sense costar més diners al contribuent. Han remarcat que es podrien estudiar possibles descomptes per a jubilats, joves o residents com n’hi ha en altres transports públics.

Respecte al retard d’aquest estiu des de la formació valencianista s’ha afirmat que ” no és de rebut que es torne a retardar el servei altre any. Estant ja quasi en ple agost el que veiem és una falta de previsió per part de l’equip de govern que no ha tret el concurs amb suficient antelació per a traure aquest servei a temps”. Al que han afegit que “amb un bon servei de bus no serien necessàries aquest tipus de licitacions”.

 

 

Arxivat en: Local, Plenari, Premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *