Compromís demana que es penalitze a les empreses amb seu en paradisos fiscals que es presenten al contracte del fem

En una pregunta a l’equip de govern han demanat que s’estudie penalitzar a les empreses que tinguen comptes o seu en paradisos fiscals que participen en el concurs per a portar-se la contracta de la recollida del fem, ja que no concorren en igualtat de condicions que les altres.

 

 Xàbia, 2 d’agost de 2019

Durant el ple de hui el portaveu de Compromís per Xàbia, Juan Cardona, ha preguntat a la regidor de Serveis per la possible introducció de penalitzacions, a aquelles empreses que tinguen compte en paradisos fiscals, en els plecs del contracte de recollida de residus.

Així mateix el portaveu ha destacat que “l’anterior corporació va aprovar per unanimitat una moció, presentada per Compromís al març de 2017, que va declarar Xàbia territori lliure de paradisos fiscals i que comprometia a la corporació al fet que en els concursos públics s’afavoriren les empreses amb conductes fiscals responsables, a més d’activar mecanismes necessaris per a dificultar la contractació d’empreses que tinguen seu en paradisos fiscals”.

Per aquest motiu els valencianistes han exigit que es respecte la moció aprovada per tots els grups polítics i, per tant, que es penalitze o dificulte l’accés a la contracta de fem d’empreses amb seu en paradisos fiscals. Ja que, segons afirmen, aquest tipus de contractes solen portar “interessos ocults i formes d’actuar poc ètiques” per part d’algunes empreses.

D’altra banda, Vicent Colomer també ha exigit “participació de tots i totes en la delimitació d’un model concret de recollida de fem ja que aquest significa la major contracta de l’ajuntament  en temps i milions d’euros i, per tant,  ha d’implicar a tots els actors socials als quals repercuteix”.  A més ha demanat una reunió amb tots els regidors de la corporació, conjuntament amb els tècnics implicats en la confecció dels plecs tècnics i administratius per veure quin és model és el que es vol implantar.

Arxivat en: Local, Premsa, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *