L’escassa participació i els pocs avanços en la recollida selectiva de residus són els principals problemes que els valencianistes veuen en el nou contracte que qualifiquen d’insuficient i sense una aposta clara de futur.

 

 

Xàbia, 24 de Febrer de 2019

“Per al temps que s’ha tardat, esperàvem més”, així ha sentenciat el portaveu de Compromís, Juan Cardona, qui ha exposat els motius pels quals la formació ha decidit no donar suport al nou contracte de recollida de residus.

La formació valencianista ha assenyalat que ha faltat participació ciutadana i dels grups polítics en el contracte de major envergadura i importància de l’ajuntament. En aquest sentit el seu portaveu ha assenyalat que “els ciutadans no han pogut triar quin model de recollida volen”.

Cardona ha indicat que “el contracte manca d’ambició en matèria de reducció de residus, ja que no s’aposta pel control mitjançant contenidors intel·ligents o per la recollida porta a porta”. Al que ha afegit que “teníem una oportunitat per a posicionar-nos com a referent mediambiental o almenys posicionar-nos dins de la mitjana europea”.

Finalment, han explicat que “sabem que el servei serà millor pels simples avanços tecnològics i els canvis legislatius que hi ha hagut. Per això no votarem en contra per responsabilitat i perquè Xàbia necessita ja un nou servei, però no podem donar suport a un contracte que no va a l’arrel del problema i que no és el nostre model de recollida de residus”.