El ple de Xàbia va aprovar ahir per unanimitat la dotació d’infraestructures per a la província d’Alacant, així com la modificació de la famosa regla de la despesa i llei de contractes, que tant afecta als municipis.

 

 

Xàbia, 24 de desembre de 2019

Ahir es va aprovar per unanimitat la denominada com a “Carta d’Alacant”, una declaració municipalista impulsada per Compromís a escala provincial, i que ahir va portar Compromís per Xàbia en forma de moció .

La moció insta al govern central a impulsar una millora del finançament local, la modificació de la Regla de la Despesa i la llei de contractes, la recuperació de llocs de treball públics. Així com la implementació del pla de rodalia de la província d’Alacant, inclosa la connexió Gandia-Dénia-Benidorm-Alacant. A més, es fa esment tant al repartiment just de diners des de la Diputació Provincial com a la millora del finançament de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit el portaveu valencianista, Juan Cardona, ha agraït el suport dels altres grups municipals, i ha declarat que “hem d’unir esforços per una cosa que ens afecta tant govern com a oposició, en el dia a dia, i que té lligada de mans a l’administració local”.

Finalment, Cardona ha remarcat que “Xàbia, igual que la Marina, és víctima de la falta de connexions, tant amb València com amb Alacant. Per això, ha de ser una prioritat, per al futur govern central, la implementació del Tren de la Costa”.