La formació valencianista demana mesures a l’equip de govern per a protegir el litoral i els fons marins vist la reculada de la posidònia apuntada pels experts de l’oceanogràfic.

 

 

 

Xàbia, 20 d’Agost de 2019

El grup municipal Compromís per Xàbia ha demanat hui, a través d’una pregunta escrita a l’equip de govern, mesures per a protegir els fons marins i el litoral del fondeig d’embarcacions en les cales de Xàbia.

Segons el seu portaveu, Juan Cardona, “com ja va apuntar l’informe de l’oceanogràfic “Projecte Xàbia”, la posidònia pateix una reculada en aquelles zones on la freqüència de fondeig d’embarcacions és major. Per aquest motiu exigim mesures a l’equip de govern”. Al que ha afegit “si apostem realment per un turisme sostenible, hem d’entendre que s’han de prendre mesures per a protegir els nostres paratges naturals per a  que els nostres néts i nétes el puguen continuar gaudint en un futur”.

D’altra banda, l’edil de la formació Vicent Colomer ha apuntat que “en aquest sentit hem d’aprendre d’altres zones on la sobresaturació ha afectat negativament la qualitat dels fons marins. Per això s’han d’estudiar restriccions, controls o taxes a aquest tipus d’activitats”.

A més des de la formació taronja s’ha indicat que les boies ecològiques són un bon primer pas, però que la contaminació de les aigües contínua estant i per això s’ha de caminar al fet que en un futur es prioritze que la gent puga acudir a aquestes cales a peu o mitjançant caiacs, l’impacte dels quals és mínim comparat amb les embarcacions a motor.