La violència masclista representa una emergència social. Durant el primer semestre d’este any hem superat la vergonyosa xifra de més de 1000 dones assassinades a mans de les seues parelles o exparelles. Única xifra comptabilitzada oficialment, ja que la llei 1/2004 només reconeix com a assassinats masclistes aquells en els quals existia una relació sentimental. No obstant això, alguns estudis extraoficials on es comptabilitzen tots els assassinats masclistes fan que esta xifra se situe quasi en el doble.

Este estiu de 2019, però, ha sigut especialment sagnant. Només durant el mes de juliol s’han assassinat a l’estat espanyol una dona cada dos dies. El passat dilluns, sense anar més lluny, tres dones van ser assassinades a Galícia a mans de l’exparella d’una d’elles. Assassinats que, a més a més, només un d’ells serà considerat conseqüència del masclisme amb la falta d’agreujants penals i la desprotecció familiar que suposa per a les altres dos assassinades.

La situació d’alarma social és cada vegada més elevada, cosa que podem contrastar en la multitud de mobilitzacions i en l’eixida massiva al carrer per reivindicar la igualtat. Tant el 7N, com el 8M i el 25N dels darrers anys les dones de l’estat espanyol han reivindicat implicació de tots els estaments i institucions per a posar fi a esta macabra situació social que ens discrimina i ens assassina.

És per tot això que des de la Plataforma Feminista d’Alacant s’ha cridat a la mobilització pacífica el divendres 20 de Setembre. Mobilització que, tal com el mateix manifest expressa, pretén mostrar al món que estem en situació “d’emergència” per les constants agressions a què se’ns sotmet a les dones: “pares que assassinen a les seues filles i fills per causar el major dels sofriments, pederàstia, tracta, desaparicions, assassinats, xantatges, extorsions, amenaces, assetjament, agressions, abusos, manadas, violacions.”

A aquesta mobilització s’han adherit els col·lectius feministes comarcals i locals als quals volem agraïr el seu treball i lluita constant per la igualtat. Per aquest motiu, des de Compromís per Xàbia ens sumem a la convocatòria i fem una crida a la participació en ella, perquè estem en emergència feminista.