La moció planteja una declaració d’Emergència Habitacional i posa èmfasi en la construcció a iniciativa pública d’Habitatges protegits.

 

 

Xàbia, 28 d’octubre de 2019

 

Compromís per Xàbia portarà al ple de hui una moció que demana el reconeixement de l’existència d’emergència habitacional en el municipi, en la qual també es recull l’elaboració d’un pla de xoc per a la construcció específica d’Habitatges protegits en solars de propietat municipal que siguen oferides en règim de lloguer.

Segons ha pogut confirmar el seu portaveu, Juan Cardona, “les últimes notícies ho confirmen, Xàbia és el municipi d’Espanya on destinem la major part del sou a pagar el lloguer. Per això, estem front una autèntica emergència habitacional, que afecta els sectors més vulnerables del nostre municipi”.

Al que ha afegit que “no podem continuar permetent que les i els joves, i no tan joves, marxen a pobles del nostre voltant a causa dels alts preus del lloguer. L’habitatge és un dret fonamental, i consegüentment, totes les administracions han de vetlar perquè tots i totes tinguem accés a un habitatge digne”.

A més, l’edil Vicent Colomer ha manifestat que “creiem que la construcció d’Habitatges protegits ha de ser una de les mesures prioritàries d’aquest Ajuntament, ja que té competències per a fer-ho”.

Finalment, cal destacar que la moció també insta al govern central a regular i limitar els preus dels lloguers.